Projecten

Gezellige stadstuin met verhoogd vlonderterras in Rotterdam

Gezellige stadstuin met verhoogde vlonderterras Rotterdam

verbinding tussen de woning en de tuin

In deze gezellige stadstuin moest een hoogteverschil worden opgevangen tussen het vloerniveau van de woning en het niveau in de tuin. Door het vlonderterras op de helft van dit hoogteverschil te plaatsen komen woning en tuin dichter bij elkaar en vormen meer een eenheid.

Een deel van de beplanting uit de oude tuin is gehandhaafd om het zicht naar de overburen ter beperken. De trellisschermen op de afscheiding met de buren zorgen voor voldoende vrijheid maar houden toch een open sfeer in de tuin, hierdoor lijkt de tuin veel groter en loopt op een natuurlijke wijze over met de tuin van de buren.

Het windscherm van glas bij de woning is weggewerkt door een trellis begroeit met klimop. De pergola met in de toekomst weelderige begroeiing zorgt voor een mooie omlijsting van het geheel.