Projecten

Nieuwe tuin bij Vereniging van Eigenaren in Rotterdam

Levende_Tuin_VvE_Rotterdam_F_846

Wat een geweldige metamorfose! een genot om in deze tuin te verblijven

De tuin bij deze VvE in Rotterdam was standaard ingericht zoals vele gemeenschappelijke tuinen in Rotterdam. Plantsoenachtige beplanting, weinig beleving en niet prettig om er te verblijven. Toen Dionysios Sofronas van Aardoom Hoveniers werd gevraagd een nieuw plan te maken twijfelde hij geen moment. Deze tuin was echt aan een metamorfose toe. Een mooie uitdaging. Het bijzondere van deze tuin is dat hij naadloos aansluit op een ecologische groenzone van Gemeente Rotterdam. Tijdens de ontwerpfase werd dus contact gezocht met Gemeente Rotterdam om de tuin beter op deze zone aan te laten sluiten zodat de tuin en groenzone meer in elkaar overlopen en hierdoor elkaar gaan versterken. De meeste materialen uit de oude tuin zijn hergebruikt en het teveel aan bomen zijn omgezet in een mooie stammenwand die tevens als insectenhotel ruimte biedt aan diverse kriebelbeestjes. Ook werd de beplanting rigoureus aangepakt en werd hiermee een bijdrage geleverd aan de biodiversiteit van de stad Rotterdam. Inmiddels is de tuin uitgegroeid tot een prachtige natuurlijke oase in het hartje van Rotterdam. Echt een ruimte om van te genieten en in te verblijven! wilt u meer weten over deze tuin? kijk dan ook eens op deze Facebookpagina

Een kijkje achter de schermen

Aardoom Hoveniers is één van de vijf genomineerden voor de Stigas Gezond & Vitaal Werken Prijs 2017. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 december 2017.