Projecten

Verhoogde plantenbak in een tuin in Zuidland

In deze tuin in Zuidland is in het midden, de hartlijn van de tuin, een verhoogde plantenbak gemaakt met veel bloeiende planten. Hierdoor kun je vanuit het huis het hele seizoen genieten van alles wat er bloeit en groeit. De planten in de tuin verzachten de strakke vormen van de harde stenen elementen.

tuin_verhoogde_plantenbak_zuidland_30

Jaarrond bloemen in mijn tuin

Als je de foto’s bekijkt van de oude situatie hoe deze tuin was kun je wel zeggen dat deze tuin een ware metamorfose is ondergaan. Van de rommelige en de wat onsamenhangende oude situatie is nu balans en harmonie ontstaan. Een paar leuke terrassen, een in de schaduw en een in de zon, geeft voor ieder wat wils. Als het erg heet is kun je genieten van de schaduw en als het niet te warm is kun je de zon opzoeken. In de lounge hoek zit je lekker tussen de bloeiende planten en midden in het groen. De grijze sfeer van de oude tuin is helemaal verdwenen.

verhoogde plantenbak in lengte-as zorgt voor sfeer en diepte

De vele verschillende bloeiende vaste planten in de verhoogde plantenbak zorgen voor kleur gedurende het hele seizoen en de bijen en vlinders vliegen af en aan. Een echte levende tuin. De hoogteverschillen tussen de verschillende borders en het vlonderterras zorgen voor een leuke sfeer en door de ligging versterken ze de dieptewerking van de tuin. De bomen met het grijze blad kleuren mooi bij de grijze tegels stapelblokken van de verhoogde plantenbak. De pergola met druif geeft de tuin een mediterraans accent.

Heeft u ook moeite met het inrichten van uw tuin? vraag dan bij ons naar de mogelijkheden. Met een 3D tuinontwerp ziet u van tevoren welke mogelijkheden er zijn voor uw tuin. Uw droomtuin begint hier! Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.