Projecten

Tuinaanleg Rotterdam, fraaie patiotuin

Deze kleine patiotuin in Rotterdam is aan een kant afgesloten door een hoge stenen muur, aan de achterzijde door een houten berging en aan de andere zijde door een houten afscheiding met de buren. Veel mensen weten hier geen raad mee en vragen zich af of je hier nog een beetje tuin van kunt maken met sfeer. Zo ook deze opdrachtgever.

tuinaanleg rotterdam

De opdrachtgever had een leuk idee gezien in een tuinmagazine en in een gesprek met Dionysios Sofronas, ontwerper bij Aardoom Hoveniers BV, is het idee nader uitgewerkt. De tuin in het magazine was veel groter dan deze tuin, hierdoor was het nog wel even puzzelen om het in deze kleine ruimte in te passen. Uiteindelijk is het door de hoveniers van Aardoom gelukt om de aanleg van deze tuin volgens ontwerpplan uit te voeren met een uitstekend resultaat! De opdrachtgever is dan ook zeer tevreden en geniet elke dag van deze heerlijke leefruimte.

Deze tuin kenmerkt zich door een rustige sfeer met veel leefruimte en toch voldoende groen. Verder is deze tuin kindvriendelijk en makkelijk in onderhoud. Voor de vlonder is een vlonderplank gebruikt zonder profiel, hierdoor krijg je een robuust en strak vlonderdek. Het vlonderdek lijkt zo meer op een parketvloer dan op een tuinvlonder. Het vlonderdek loopt mooi over in de houten achterwand van de berging waardoor het geheel een eenheid vormt en de tuin dieper lijkt. Het effect wordt nog groter als het vlonderdek straks ook vergrijst is.

“De opdrachtgever is dan ook zeer tevreden en geniet elke dag van deze heerlijke leefruimte.”

De Buxusbollen zorgen voor een mooie tegenreactie op de vierkante vormen in de tuin en zijn zomer en winter groen. De bamboe heeft door zijn losse groeiwijze een verzachtend effect op de rechte en harde lijnen en vormen in de tuin. Ook als je in de tuin zit hoor je de bamboe zacht ruisen en ritselen door de wind, dit geluid wordt ook nog eens versterkt doordat het geluid wordt weerkaatst door de wanden rondom.

Tuinaanleg Rotterdam

Aardoom Hoveniers heeft veel ervaring in het aanleggen en ontwerpen van tuinen in Rotterdam. Wilt u eens vrijblijvend kennismaken? Wij denken graag met u mee, neemt u  vrijblijvend contact met ons op.