Projecten

Aanleg FeelGood Garden in Heerjansdam

Ontwerp en aanleg van een FeelGood Garden bij modeltuin in Heerjansdam

In het nostalgische hart van Heerjansdam, gelegen tussen water en groen, ontwikkelt Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. de aantrekkelijke nieuwe woonlocatie Nieuw Havenkant. Het plan is een herontwikkeling van het bedrijventerrein Gors-Noord en bestaat in zijn totaliteit uit circa 111 woningen en 8 vrije kavels. Fase 1 van het project gaat in het derde kwartaal van 2010 in verkoop. In deze eerste fase worden 18 twee-onder-één-kapwoningen (in drie verschillende typen), 13 eengezinswoningen en 4 vrije bouwkavels verkocht.

FeelGood Garden voor modelwoning

Voor bezichtiging is een modelwoning ingericht en Aardoom Hoveniers heeft bij deze woning een modeltuin aangelegd. Voor deze modelwoning is een speciaal “Feel Good Garden” tuinontwerp gemaakt die de buitenruimte in balans brengt. U kunt zelf ervaren wat een goed ingerichte buitenruimte voor u kan betekenen. De tuin is volledig ingericht met duurzame materialen.

Zo zijn de tuinafscheidingen op de grens met de buren gemaakt van verschillende materialen, deels groen en deels hout. De houten schermen zijn van europees eikenhout afgewisseld met gaasmatten met klimop. een deel van de tuinafscheiding is zelfs gemaakt van jonge wilgenboompjes voor een levende wand! de hoogteverschillen langs gazon en borders is gemaakt van speciaal Cortenstaal. Dit staal zal een natuurlijk bruine kleur krijgen wat het natuurlijke effect extra versterkt. De paden en terrassen lopen op een natuurlijke manier in elkaar over en zijn gemaakt met een ondergrond van gewassen schelpen. Je merkt eigenlijk niet waar het pad eindigt en het terras begint, hierdoor onstaat een eenheid in de tuin en dit zorgt voor rust en ruimte. de schelpen hebben ook een harmoniserende werking op de totale buitenruimte.