Tuintips

15
sep

De tuinaanleg in Rotterdam laten slagen

Door:
Tuintips 0 reacties

Veel mensen slagen er nog wel in om in grote lijnen een tuin te ontwerpen en aan te leggen. Maar het echte verschil wordt gemaakt in de details. En om die allemaal goed voor elkaar te hebben, is kennis nodig. Daarom zijn de experts van Aardoom Hoveniers als geen ander in staat om u te helpen bij de tuinaanleg in Rotterdam. Zij leggen een duurzame tuin aan, waar u jarenlang plezier van kunt hebben.

Het aanleggen van bijvoorbeeld een mooi terras in de achtertuin klinkt misschien eenvoudig. Je zoekt terrastegels uit; en leggen maar! Maar bij een goede tuinaanleg in Rotterdam komt helaas toch nog wel iets meer kijken. Er gaan heel wat stappen vooraf aan een mooi aangelegd terras.

tuinaanleg rotterdam

De ondergrond moet worden geprepareerd middels wit zand, er moet een lichte helling in worden aangebracht zodat het regenwater goed wegloopt en er de voegen moeten de juiste breedte hebben. Veel mensen beseffen zich namelijk niet dat dat tegels, onder druk van bepaalde weersomstandigheden, kunnen uitzetten of krimpen.

Tuinaanleg in Rotterdam: de weg ernaartoe

Kortom, veel stof tot nadenken. En dan is het terras vaak slechts een onderdeel van het geheel. Het moge dus duidelijk zijn dat de tuinaanleg in Rotterdam nog een flinke klus is waar heel wat werk in gaat zitten. En het uitdenken hiervan is één, de uitvoering is een tweede. Ook daar kunnen heel wat vrije weekenden en vakantiedagen aan besteed worden.

Deze introductie heeft absoluut niet tot doel uw streven naar de droomtuin dan maar op te geven. Het is alleen wel een reminder dat u goed nadenkt over de weg om dit te bereiken. Met behulp van YouTube-video’s gaat u ongetwijfeld een eind komen, maar de tuinaanleg in Rotterdam kan eenvoudiger en met minder (fysieke) ongemakken. Namelijk door experts in te schakelen!

Aardoom Hoveniers weet raad

Gelukkig kan Aardoom Hoveniers bij beide stappen in de tuinaanleg in Rotterdam helpen: bij het ontwerp en de realisatie. De diensten van Aardoom Hoveniers bestaan uit advies geven en/of de uitvoering overnemen.

Bij advies over het tuinontwerp wordt onder meer besproken wat voor soort begroeiing goed zou kunnen gedijen in uw tuin. Ook denken de experts van Aardoom Hoveniers alvast mee over het type onderhoud dat verschillende soorten tuinen in de toekomst vergen. Daarnaast kunnen zij rekening houden met bepaalde wensen, bijvoorbeeld als de tuin kindvriendelijk moet zijn. Samen met Aardoom Hoveniers kunt u bepalen wat mogelijk is en hoe dit het beste uitgevoerd kan worden.

Het moment van de waarheid: de tuinaanleg

Als deze stap gezet is, kan de ‘echte’ tuinaanleg in Rotterdam beginnen. Wellicht dat u dankzij het goed uitgedachte tuinontwerp er voldoende vertrouwen in heeft dat u de tuin zelf volledig kunt aanleggen. Ook dan kunnen de experts van Aardoom Hoveniers u nog steeds bijstaan met advies.

Het kan echter ook zijn dat u ook de tuinaanleg (deels) uitbesteed. Zoals hierboven zijn er veel details waar op gelet moet worden bij de tuinaanleg. Het zou jammer zijn als u een aantal details over het hoofd ziet, waardoor de gerealiseerde tuin toch niet helemaal overeenkomt met het ontwerp. Ook kan Aardoom Hoveniers het waarschijnlijk sneller dan u. Realisatie op de korte termijn is wel zo prettig. Zo helpt Aardoom Hoveniers u om de tuinaanleg in Rotterdam te laten slagen!

tuinonderhoud rotterdam

 

0 reacties

Plaats reactie