Tuintips

22
jan

Droom jij ook al van een mooie zomertuin in 2018?

Door:

Hoewel het in deze donkere dagen soms moeilijk voor te stellen is, staat de zomer toch vaak weer sneller voor de deur dan verwacht. Daarom moet u niet meer te lang wachten als u werk wilt maken van een mooie zomertuin voor 2018. Het hele proces van plan tot aan realisatie kan namelijk best wat tijd in beslag nemen. De hoveniers van Aardoom Hoveniers helpen graag om dit proces te versnellen en tot een goed einde te brengen!

Een snelle blik richting de tuin stemt u wellicht niet heel vrolijk. Veel bladeren, dorre takjes en vooral heel weinig kleur. De dagen zijn kort en donker. Niet het moment om de tuin een stralende remake te geven. Dus trekt u snel de gordijnen maar weer dicht.

Maar nu de jaarwisseling is geweest, is het tijd voor de goede voornemens: het realiseren van de vurig gewenste zomertuin voor 2018! Want bedenk u: de kortste dag van het jaar is geweest. De zon komt langzaam maar zeker weer steeds hoger aan de hemel te staan. Voor u het weet is de lente aangebroken, en dan moet de nieuwe tuin toch al zeker in de steigers staan om er gedurende de zomermaanden optimaal van te kunnen genieten. Dus tijd voor actie om droomtuin voor de zomer te realiseren!

zomertuin-buiten-eten

De zomertuin realiseren

Want bij een remake van de tuin komt wellicht meer kijken dat u zich realiseert. Allereerst moeten alle wilde ideeën worden bijgesteld tot bereikbare plannen. Deze moeten vervolgens concreet worden gemaakt, zodat u er stapsgewijs mee aan de slag kunt.

Vooral het proces om van grote, originele ideeën, realiseerbare plannen te maken, is soms lastig. Hoe kunt u als ‘leek’ immers inschatten wat haalbaar is – binnen bijvoorbeeld een bepaald budget, een begrensd oppervlak of een speciale ondergrond?

Hulp inschakelen van hoveniers

Om dit proces te bespoedigen kunt u de hulp inschakelen van ervaren hoveniers. Zij hebben al vaker met dit bijltje gehakt en kunnen sneller – en beter – inschatten wat realistisch is binnen bepaalde randvoorwaarden. Zo voorkomt u dat u veel tijd, energie en wellicht ook geld steekt in een project dat eigenlijk al op voorhand gedoemd is om te mislukken.  

De hoveniers van Aardoom Hoveniers kunnen hier niet alleen hun eigen uitgebreide kennis en ervaring voor gebruiken, maar ook een handige 3D weergave van uw plannen. Via deze moderne technologie kunt u zeer concreet voor ogen zien hoe de beoogde plannen er in de praktijk uit zien. Ook krijgt u hiermee een beeld hoe een boom die u bijvoorbeeld nu (laat) planten, er over drie of vijf jaar bij zal staan.

Een mooie zomertuin voor iedereen

Wat in elk geval belangrijk is om te realiseren, is dat iedereen een mooie zomertuin kan hebben. Ook een balkon, kleine patiotuin of dakterras kan met slimme ingrepen worden omgetoverd tot een fijne, groene omgeving.

Op een klein oppervlakte is namelijk vaak meer mogelijk dan uw denkt. Zo kan een patiotuin optisch worden vergroot door een houten vlonderdek mooi over te laten lopen in een houten achterwand. De tuin lijkt hierdoor dieper én de verschillende onderdelen vormen een mooi geheel.

De boodschap moge duidelijk zijn: wat uw droomtuin voor de zomer van 2018 ook is, welke randvoorwaarden er ook zijn, Aardoom Hoveniers kan u helpen het te realiseren!

0 reacties

Plaats reactie