Tuintips

26
okt

Kom wilgenvlechten in het Reijerpark!

Door:

 

In samenwerking met de gemeente Ridderkerk ontwikkelen Aardoom Hoveniers en Stichting Abela een natuurlijke speelplek in het Reijerpark. Scholen in de buurt zijn betrokken bij het ontwerpproces. Veel ideeen van de kinderen zijn verwerkt in het ontwerp van de speelplek. Het grote grondwerk is inmiddels uitgevoerd en er kan in het Reijerpark al gespeeld worden!

Veel ideeën van de kinderen zijn verwerkt in het ontwerp

Op zaterdag 7 november willen we met de buurt de laatste hand leggen aan deze plek. We gaan op deze dag o.a. een wilgentunnel vlechten, een stammenpad aanleggen en houtsnippers uitrijden. Werkt u ook mee? Rondom de werkzaamheden worden enkele buitenactiviteiten georganiseerd:

  • Doe mee en/of neem een kijkje bij de outdoor Bootcamp-training
  • Ga op zoek naar spannende dieren in het park
  • Bak popcorn boven een vuurtje en warm meteen even op

Van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15.00 uur bent u van harte welkom om mee te werken! Alle buurtbewoners, groot en klein zijn welkom! De werkzaamheden en activiteiten zijn uitermate geschikt om ‘samen’ uit te voeren door (groot)ouders en (klein)kinderen!

Scholen ook actief

Op vrijdag 6 november zijn een drietal scholen actief. Ruim 100 leerlingen van basisschool De Klimop, Dr. Schaepmanschool en het Maximacollege werken en bouwen mee aan verschillende speelaanleidingen in het park. Op zaterdag 7 november worden deze werkzaamheden met mensen uit de buurt voortgezet en afgerond.

Deze twee werkdagen worden georganiseerd in samenwerking met: Gemeente Ridderkerk, Stichting Abela, Natuurvereniging IJsselmonde, Sport en Welzijn en Aardoom Hoveniers.

Voor meer informatie over deze dag kunt u contact opnemen met Stefan van der Worm van Stichting Abela: stefan@abela.nl, 06-25036949.

0 reacties

Plaats reactie