Tuintips

06
jan

Nederlandse parel in China, de Urban Oasis

Door:

groen als oplossing in Urban Oasis

De ‘Urban Oasis’ is een innovatief en kunstzinnig concept waarbij een oase gecreëerd wordt, speciaal voor stedelijke toepassingen.

Slechts 300 m2 ruimte is nodig voor de Urban Oasis en biedt daarmee voor veel dichtbebouwde steden in de wereld een oplossing. Want de Urban Oasis is niet alleen mooi, juist de combinatie van de onderdelen is uniek. Zo zorgt kwalitatief hoogwaardig groen voor zuurstof, luchtzuivering en meer biodiversiteit. Het verwerkte mineraal olivijn bindt CO2 en speciale bladeren bedekt met mos vangen regenwater op en houden dit langdurig vast. Een speciale fijnstofmagneet – bedacht door TU Delft wetenschapper Bob Ursum – heeft een capaciteit van 10.000 m3 per uur en zuivert continue de lucht waardoor het een heerlijke en schone plek wordt om te zijn. De Dutch Design meubelen nodigen uit om te verblijven in de oase en daardoor zal ook het een sociaal aspect kennen. Hip en eigentijds als het idee is, geeft dit concept dus antwoord op de problemen van grote steden met bijvoorbeeld een slechte luchtkwaliteit. Geen fata morgana maar een echte stadse oase.

Voor meer informatie over de Urban Oasis kunt u ons benaderen op info@aardoomhoveniers.nl – 0180-428458 of kijk op nlgreenlabel

Urban Oasis, een Nederlandse parel in China

0 reacties

Plaats reactie