Tuintips

30
dec

Onkruid tussen tegels bestrijden

Door:

Hoe krijg ik dat onkruid tussen tegels uit!?

Bestrijdingsmiddelen verboden

Dit herken je misschien wel, vervelend onkruid tussen tegels, ongewenste begroeiing tussen de tegels van je terras of tuinpad. Een veelvoorkomende ergernis voor de meeste tuinbezitters, maar wat doe je er aan? Onkruidbestrijdingsmiddelen worden steeds meer verboden en zijn slecht voor het milieu en voor alternatieve bestrijdingsmiddelen geldt hetzelfde. Sinds maart 2016 is door een wetswijziging de inzet van deze middelen door professionals op verharding verboden. Hierdoor zijn hoveniersbedrijven en andere professionals aangewezen op de inzet van alternatieve methodes van onkruidbestrijding. Je kunt hierbij denken aan borstelen, branden, heet water e.d.

Kennis en vakmanschap

Bij veel van deze methodes is kennis van het onkruid en de inzet van de juiste methode onmisbaar. Aardoom Hoveniers heeft al jaren voor deze wetswijziging geïnvesteerd in nieuwe innovatieve methodes en de daarbij behorende apparatuur en heeft inmiddels veel ervaring opgedaan. Wij zijn dan ook het juiste adres om al het onkruid tussen uw tegels en andere verharding op een milieuvriendelijke wijze te bestrijden. Daarbij reinigen wij direct uw tuinterras en tuinmeubels op milieuvriendelijk wijze zodat ze weer worden als nieuw. Bovendien werkt sommige van onze methodes ook goed tegen mos en groene aanslag, een win-win situatie dus.

Aardoom Hoveniers haalt het onkruid weg tussen tegels bij particuliere tuinbezitters, vereniging van eigenaren, bedrijven, scholen en andere instellingen in onderwijs en zorg. Vraag bij ons naar de mogelijkheden!

Ik heb geen onkruid tussen tegels meer!

Bij Aardoom Hoveniers bestrijden we niet alleen onkruid maar kijken we ietsje verder dan het probleem en zoeken naar mogelijkheden om onkruid tussen tegels te voorkomen. Dit doen we in de ontwerpfase van een tuin of park. Door een slimme inrichting en afstemming van alle onderdelen in het plan en de juiste keuze van de gebruikte beplanting en materialen kunnen we voorkomen dat er überhaupt onkruid kan gaan groeien waardoor het probleem niet of nauwelijks bestaat. Op deze manier zijn we het probleem een stap voor.

0 reacties

Plaats reactie