Tuintips

15
jan

Overkapping plaatsen Rotterdam

Door:

Om samen onder te barbecueën of als fijne plek om te lezen – het hele jaar door in de tuin zitten

U wilt een overkapping plaatsen in Rotterdam. Deze zijn er in alle materialen, kleuren, stijlen en accessoires. Bijvoorbeeld van hout of aluminium. In een moderne, klassieke of landelijke stijl. Met of zonder sfeervolle ledverlichting of aangename terrasverwarming. De specialisten van Aardoom Hoveniers adviseren u graag bij het maken van een keuze die past bij uw persoonlijke wensen en budget, zodat u optimaal kan genieten van het buitenleven.

overkapping plaatsen rotterdam

Voorbeeld van een aluminium overkapping.

Gezellig barbecueën wat het weer ook doet

Steeds vaker zien we mooie overkappingen in Nederlandse tuinen. Zeker met het Nederlandse weer is een overkapping een aanwinst. Zoals iedereen weet, staat de zomer in ons land nu niet bepaald garant voor altijd zonnig weer en met een overkapping kunt u toch fijn en veel buiten zijn. U hoeft zich niets aan te trekken van een beetje regen. De barbecue kan gewoon aan een doorgaan. Wel zo gezellig.

En op warme zomerse dagen gebruikt u de zonwering voor wat verkoeling. Zo haalt u altijd het maximale uit uw terrasmomenten.

En wist u dat u met de juiste accessoires, zoals windschermen en verwarming, het zelfs in de winter mogelijk is om aangenaam buiten te zitten. Een overkapping vergroot het leefoppervlakte van uw huis dan ook aanzienlijk.

bbq op het dak

Ook in een gezamelijke daktuin kunt u barbecueën onder een overkapping.

Vergunning overkapping plaatsen Rotterdam

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig om een overkapping in Rotterdam te plaatsen. Voor sommige overkappingen in de gemeente Rotterdam heeft u een omgevingsvergunning nodig, bijvoorbeeld bij een overkapping met bepaalde afmetingen of aanbouw aan een monument. U kunt dit zelf op de website van de gemeente controleren met de bouwregels Rotterdam en zogeheten Vergunningcheck.

Douglas overkapping

Als u zoekt naar een overkapping die lang mee gaat en een sfeervolle aanblik biedt, bekijk dan de mogelijkheden van douglas hout, of lariks douglas hout.

Douglas overkapping

Douglas hout

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor ongeschaafd douglas hout. Dit gaat om ongedroogd, kernvrij en vers gezaagd hout. Houd er wel rekening mee dat het hout natuurlijk terug droogt waardoor scheuren kunnen ontstaan. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit (en sterkte) van het hout.

Het is ook mogelijk om voor glad geschaafd douglas hout te kiezen, dit hout is wel gedroogd en geeft net weer een iets andere uitstraling.

Meer informatie over de douglas overkapping?

Laat het ons weten, wij laten graag de verschillende mogelijkheden zien.

 

Vrijstaande overkapping of als aanbouw aan uw huis

U kunt ervoor kiezen om de overkapping als aanbouw aan uw huis te plaatsen. Of wanneer dit niet kan of mooier is in uw tuin, voor een vrijstaande overkapping gaan.

Hoe de overkapping er precies uit komt te zien, hangt helemaal af van uw smaak, voorkeur en budget. Zo is het mogelijk om voor een prachtige kant-en-klare overkapping te kiezen in allerlei materialen en stijlen, maar u kunt ook, eventueel samen met ons een overkapping geheel naar wens samenstellen.

Heeft u nog geen idee waar te beginnen? Of wilt u eens brainstormen over de verschillende opties? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.

Een mooie overkapping voor iedereen

Wat uw wensen ook zijn voor de overkapping. De specialisten van Aardoom Hoveniers zijn van alle markten thuis om uw droom te realiseren. Wij maken de overkapping op maat en komen deze met een speciaal montageteam bij uw thuis afleveren en monteren. Zo heeft u er zelf geen omkijken naar en kunt u snel genieten van een mooie overkapping van kwaliteit in uw tuin. Wat het weer uiteindelijk ook doet.