Tuintips

05
feb

Snoeiklus Rotterdam

Door:

Snoeiklus Rotterdam

Moeten de bomen en struiken in uw tuin nodig worden gesnoeid? Maar heeft u geen idee wanneer en hoe dit moet? De experts van Aardoom Hoveniers helpen graag met de snoeiklus van uw tuin, eenmalig of het hele jaar door. Zij weten namelijk precies welke bomen en struiken wanneer gesnoeid kunnen worden en doen dit op zo’n manier dat zij er niet onder lijden. Met snoeien houdt u de bomen en planten in uw tuin gezond. En dat ziet er mooi uit.

 

snoeiklus rotterdam

Twee in elkaar vergroeide (en gesnoeide) wilgen.

 

Een mooie, gezonde tuin in Rotterdam

Waarom is het snoeien van planten en bomen belangrijk? Daar zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste reden is waarschijnlijk dat u een mooie, verzorgde tuin wilt. En sommige planten zien er fraaier uit in een bepaalde vorm, bijvoorbeeld een buxushaag. Dit noemen we vormsnoei. Met regelmatig snoeien bereikt en behoudt u uw droomtuin.

 

Snoeien is daarnaast ook belangrijk voor de groei en ontwikkeling van de planten die in uw tuin staan. Ze zeggen niet voor niets snoeien doet groeien.

| Snoeien doet groeien 🙂

 

Snoeien met de juiste kennis en gereedschap

Niet alle planten hoeft u te snoeien en ook verschilt het per plant hoe ze gesnoeid moeten worden. Ook het tijdstip wisselt sterk per plant. Dit luistert zeer nauw. De specialisten van Aardoom Hoveniers bezitten alle kennis voor u en hebben jarenlange ervaring met snoeiklussen in Rotterdam. Zij nemen graag het snoeien voor u uit handen of helpen u hiermee.

Bij het snoeien verwijderen zij delen van de plant, zoals dood hout. Wat er verder wordt verwijderd verschilt per soort. Het is belangrijk dat de juiste delen worden verwijderd en met de goede techniek. Wanneer dit verkeerd wordt gedaan, kan het zijn dat er geen bloemen ontwikkelen het volgende jaar, of dat de plant in een vreemde vorm zal gaan groeien. Of in het ergste geval dat de plant sterft.

 

Snoeiklus Rotterdam door Aardoom Hoveniers

Een mooie tuin voor iedereen is wat ons drijft, maar een tuin mooi houden is een ander verhaal. Snoeien is een hele klus en vereist veel kennis. Ook is het juiste snoeigereedschap ontzettend belangrijk. Daarom heeft Aardoom Hoveniers tuinspecialisten die uw tuin kunnen onderhouden. We bespreken uw wensen en stellen samen een plan van aanpak op.

 

Wilt u ook het hele jaar een mooie, verzorgde tuin? Zonder veel gedoe? Neem dan zeker contact op en vertel ons uw snoeiklus Rotterdam.

 

Snoeien voor ondernemers

Ook voor ondernemers snoeit Aardoom Hoveniers de bomen en struiken. Als ondernemer wil je daar geen tijd mee kwijt zijn, maar een verzorgde tuin is zeker wel een visitekaartje voor klanten. Om hier geen omkijken meer naar te hebben, verzorgen wij voor veel ondernemers het hele jaar door het onderhoud. Zo ligt uw tuin er altijd representatief bij.