Tuintips

18
okt

De Winter: Tuinseizoen 2.0

Door:

Vorig jaar hebben wij, de Exclusief Geselecteerde Hoveniers, samen met De Tuinen van Appeltern vastgesteld dat Nederland een tuinseizoen aan het vergeten is. Dat is jammer voor de beleving, voor ieders gezondheid en al het gemiste tuinplezier dat normaal jaarrond zou kunnen duren.

Zoals we wel vaker aan de basis staan van een nieuwe ontwikkeling, maken we ons nu sterk voor de winter als het nieuwe tuinseizoen. Het gaat ons daarbij niet direct om u en uw tuin. Onze inspanningen zijn vooral gericht op iedereen die nog geen tuin heeft of geen optimale band met zijn of haar tuin bezit.

Er kan zoveel meer met de tuin in de winter dan iedereen denkt. Winterbloeiers, winterbarbecue, sfeerverlichting, planten en verplanten, decoraties op tefels en tegen wanden en bovenal lekker buiten zijn, werken en genieten. De winter heeft zoveel voordelen. De rust, de ruimte en zeeen van tijd. De planten vinden het prima! Die waren voorheen al niets anders gewend. Hooguit als het vriest of sneeuwt nemen we even pauze, maar verder tuinieren we zo het voorjaar in!

Duurzamer en gezonder kan bijna niet. De winter is met recht het tuinseizoen 2.0.

0 reacties

Plaats reactie